La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa s’adhereix a la Xarxa XISCAT

Des d’aquest maig, la Fundació forma part de la Xarxa d’Innovació en Salut per Catalunya.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa és, des d’aquest maig, un nou membre de la Xarxa d’Innovació en Salut per Catalunya (XISCAT). Amb l’adhesió a XISCAT, la Fundació reforça la voluntat de consolidar i expandir l’R+D+i –recerca, desenvolupament i innovació- medicosanitària a la institució, així com l’ús de tecnologies d’aplicació mèdica i de la transferència dels resultats d’aquesta R+D+i.

Actualment, des de l’àrea d’innovació i recerca de la Fundació s’està treballant en l’atenció personalitzada per a professionals i usuaris mitjançant la implementació de noves tecnologies com la impressió 3D, la intel·ligència artificial, la realitat virtual i la integració i anàlisi de dades sanitàries i socials.

XISCAT va néixer l’any 2010 a partir de la necessitat i l’interès de diversos hospitals de poder compartir bones pràctiques i experiències en la gestió de la innovació. Des de XISCAT s’organitzen diverses jornades formatives per fomentar l’R+D+i, estar al dia de les últimes novetats -el 1r Vermut de la Innovació se celebrarà el proper 17 de juny i tractarà sobre les aplicacions de la impressió 3D en salut- i potenciar la col·laboració amb associacions empresarials i en projectes singulars motivats pel desenvolupament de projectes d’innovació.

L’adhesió de la Fundació a la Xarxa XISCAT obre la porta a noves col·laboracions territorials amb la resta de membres que formen part de la Xarxa, com ara el Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, el Consorci Hospitalari de Vic, el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès – Garraf, el Consorci Sanitari Integral, el Consorci Sanitari Terrassa, la Fundació ALTHAIA, la Fundació Privada Hospital ASIL de Granollers i la Mútua Terrassa.