La Fundació Hospital d’Olot posa les primeres vacunes contra la Covid-19 als seus professionals

Aquest dimecres s’administren 216 dosis de la vacuna contra la Covid-19 a la Fundació

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat la vacunació contra la Covid-19 amb la vacuna Pfizer/BioNTceh, l’autoritzada per l’Agència Europea de Medicaments. Les 216 dosis han arribat aquesta setmana al Servei de Farmàcia de l’Hospital d’Olot i s’han començat a administrar aquest dimecres el matí.

Es tracta d’un procés totalment voluntari, així que han estat els mateixos treballadors qui durant la setmana passada van manifestar explícitament la seva voluntat de vacunar-se. Un cop detectat tots els professionals de la Fundació que volien vacunar-se s’ha fet una primera tria d’acord amb les recomanacions de les autoritats sanitàries, en què es prioritza la vacunació del personal sanitari i no sanitari que té una major exposició al coronavirus.

Un cop feta la priorització, aquest matí s’han començat administrar les 216 dosis i es preveu que avui mateix es puguin posar totes. A mesura que vagin arribant més vacunes, s’aniran administrant amb els mateixos criteris. La Fundació preveu vacunar 406 professionals que corresponen a un 75,7% de la plantilla, unes xifres que demostren la bona rebuda i acceptació per part dels treballadors. 

Una part de l’equip d’infermeria de la Fundació és l’encarregada d’agilitzar aquest procés de vacunació intern, tant per a professionals com per a pacients. Els cinc equips que vacunen aquests dies a la Fundació han seguit les pautes establertes per les autoritats sanitàries. La majoria d’aquestes pautes també formen part del programa de vacunació que s’està duent a terme a les residències de gent gran de la Garrotxa.

Aquesta setmana es posa la primera dosi de la vacuna i es preveu, tal com indiquen els protocols del Departament de Salut, que mínim 21 dies després s’administri la segona dosi als mateixos col·lectius.

A banda dels professionals de la Fundació, es preveu que ens els propers dies també es puguin vacunar els pacients ingressats a la unitat de llarga estada, així com els professionals de l’Agència de Salut Pública a la Garrotxa i dels tècnics del transport sanitari de la comarca.   

La vacunació als professionals sanitaris dels centres de salut va començar la setmana passada i arriba aquesta setmana a la Garrotxa. La primera vacuna contra la Covid-19 a la comarca es va administrar el passat 30 de desembre a la residència Edat 3 d’Olot.