La Fundació Hospial d’Olot rep desenes de donacions d’empreses, particulars i entitats

Empreses, particulars i entitats de la Garrotxa han fet arribar a la Fundació equips de protecció individual per als professionals, aportacions econòmiques i productes alimentaris.
Totes aquestes donacions van destinades a combatre el SARS-CoV-2 i, especialment les econòmiques, a comprar equips de protecció individuals.

En aquestes sis setmanes druant les quals s’ha alterat el funcionament habituals dels centres sanitaris a causa de la COVID-19 hem rebut a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa desenes de donacions d’entitats, de comerços locals, d’associacions, de particulars i d’empreses de la Garrotxa i les comarques gironines.

En primer lloc, aquestes donacions ens han servit per fer front a la situació que estem vivint i a afrontar-la amb més tranquil·litat, seguretat i garanties, sobretot pel que fa els equips de protecció per als professionals, com guants, mascaretes, pantalles facials, bates, granotes o ulleres protectores. 

Aquest material es rep i es gestiona directament des del Servei de Farmàcia del centre on, conjuntament amb el Servei de Prevenció de Riscos Laborals, certifiquen que siguin equips que respectin la normativa europea o la seva equivalència i que segueixin els estàndards de qualitat europeus (CE). La posterior distribució del material al centre hospitalari i als centres d’atenció primària de la Fundació es fa conjuntament amb el material que es compra amb les comandes habituals del centre i el que aquests dies està subministrant la Generalitat de Catalunya mitjançant la compra centralitzada. 

En segon lloc, i amb l’objectiu de millorar i dotar d’energia els professionals de la Fundació, diverses empreses i comerços del sector alimentari de la Garrotxa i comarques veïnes han fet arribar productes perquè se sentin més cuidats i recolzats que mai. Tortells de Ram i mones de Pasqua, bombons, fruita fresca, aigües, infusions, bunyols o embotit són alguns dels productes que estan arribant aquests dies a les zones comunes de descans de l’Hospital i centres d’atenció primària. 

Cal destacar, també, la predisposició i col·laboració constant d’un grup de voluntaris de la Garrotxa que mitjançant impressores 3D ens han fet arribar salvaorelles per col·locar-nos les mascaretes, pantalles facials de protecció, manetes adaptades a les portes per poder obrir-les amb l’avantbraç o peces adaptades pels aparells de prendre la pressió arterial. 

En tercer lloc, cal remarcar que, des de l’inici de la pandèmia, particulars, entitats i empreses han fet donacions econòmiques per valor d’uns 31.000€, a destacar especialment la Fundació La Caixa i l’empresa garrotxina de teixits Valentí Pagès. La Fundació destina íntegrament aquests diners a la compra d’equips de protecció individual per als professionals. 

Amb l’objectiu de millorar el benestar dels pacients ingressats amb COVID-19 a les unitats d’hospitalització de l’Hospital d’Olot, el Rotary Club Olot-Garrotxa i el Col·legi de Metges de Barcelona han cedit 25 tauletes i 4 telèfons mòbils. L’ús d’aquests dispositius és facilitar la comunicació entre els pacients que estan ingressats i les seves famílies

Des de fa unes setmanes hem habilitat un espai a la pàgina web del centre on poder fer donacions de material, de productes alimentaris o aportacions econòmiques. 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa agraeix enormement les mostres de suport que està rebent aquests dies i les donacions d’equips de protecció per als professionals, de productes i material no sanitari i de donacions econòmiques. Empreses de la Garrotxa i de comarques veïnes ens han mostrat la seva solidaritat i compromís amb el sector sanitari en aquests moments de pandèmia pel COVID-19.