La Fundació i el Col·legi d’Infermeria de Girona signen un conveni de col·laboració en l’àmbit formatiu

La Fundació posa a disposició del COIGI tant la metodologia com els recursos de l’àrea de simulació clínica que el centre
va estrenar l’any passat. 
La primera formació ha estat sobre lactància materna i es preveu que se’n facin més durant el 2023. 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa i el Col·legi d’Infermeria de Girona han signat un conveni per a l’establiment i desenvolupament d’una col·laboració per a la utilització de recursos en matèria de formació.

Aquest matí hi ha hagut la primera formació per a col·legiats i col·legiades del COIGI a l’Hospital, aquest cas en lactància materna. El centre cedeix tant les instal·lacions com el coneixement de la metodologia de simulació i, per altra banda, aquesta col·laboració permet al Col·legi de descentralitzar les accions formatives de Girona i també oferir-ne a la resta de comarques.

L’Àrea de simulació clínica de l’Hospital d’Olot

L’Àrea de simulació clínica es va inaugurar a principis de l’any passat. Està ubicada a la planta 2 de l’Hospital i consta de dues sales. Per una banda, la de simulació clínica, amb un simulador d’última generació i equipada tècnicament per fer una observació de les tècniques que s’hi apliquin; i per l’altra, una sala més polivalent que serveix com espai d’observació i reflexió.

Aquesta sala permet aplicar noves metodologies d’aprenentatge i diferents maneres de treballar. És un recurs més en l’àmbit de la formació, la investigació, l’avaluació i la validació de tècniques i aparellatge, a més de formar professionals, sanitaris i no sanitaris, per millorar l’atenció de la població.

Durant aquest darrer any s’ha fet formació a professionals del centre, principalment TCAI i professionals de la infermeria i la medicina; també a estudiants del cicle formatiu de grau mitjà en Cures Auxiliars d’Infermeria d’Olot i Banyoles, i al professorat d’aquests cicles de tota la província de Girona. A banda de la formació en aquestes disciplines concretes, durant el 2022 es van formar una vintena de professionals de la Fundació per aplicar la metodologia de simulació.