La Fundació organitza activitats pel Dia Mundial de l’Activitat Física

S’organitzen dues marxes a les ABS de la Fundació per promoure l’activitat física com a eina de salut i benestar. 

Les ABS de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa organitzen dues marxes durant aquest mes d’abril per promoure l’activitat física entre els veïns i veïnes. 

La primera serà el dimecres 12 d’abril a Sant Feliu de Pallerols a les 10 h. S’organitza una sortida de marxa nòrdica, conjuntament amb DipSalut i a fisioterapeuta d’atenció primària Raquel Lòpez, amb una durada de dues hores. Se sortirà de l’Estació de Sant Feliu i seguirà cap al Molí Vell i Can Mates, és una ruta circular. És imprescindible portar roba còmode, sabates esportives i aigua per la caminada. La resta de material es donarà a la sortida i no cal inscripció prèvia. Es comptarà amb avituallament a l’arribada per prendre forces. 

L’altra activitat prevista serà a la Llar de jubilats de La Canya el dimecres 19 d’abril a les 9 h. Primerament es farà una classe d’educació sanitària a càrrec de les infermeres Montse Coll i Glòria Arbat i assessorament pràctic a càrrec de la fisioterapeuta Raquel Lòpez. Seguidament es farà una caminada popular amb sortida i arribada al mateix consultori local. No cal inscripció prèvia a l’activitat i està oberta a tots els públics. 

En ambdós casos es compta amb la col·laboració dels Ajuntaments dels municipis: Vall de Bianya, Sant Joan les Fonts i Sant Feliu de Pallerols.

És probable que a banda d’aquestes dues se’n faci alguna més durant l’abril, s’informarà pels canals habituals de la Fundació i els Ajuntaments corresponents. 

El 6 d’abril, Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF)

L’objectiu del DMAF és promoure l’activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront el sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals.

El lema d’aquesta edició és “Gaudeix de la vida, posa’t en marxa”. Per impulsar les activitats que es porten a terme durant aquesta diada us animem a compartir-ho a través de les xarxes socials amb les etiquetes #DMAF2023 #PosatenMarxa #SumaSalut. 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana: 

  • Acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setamana en persones adultes i gent gran. 
  • Acumular un mínim de 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa cada dia en infants i adolescents. 
  • Limitar el temps destinat a activitats sedentàries, especialment el temps de pantalla durant el temps lliure, i substituir-lo per activitat física de qualsevol intensitat.