La Fundació recull 764€ per La Marató de TV3

Gràcies a l’aportació dels professionals de la Fundació que van organitzar i participar en un concurs intern.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha fet una donació de 764€ a la Marató de TV3 del 2021, dedicada a la salut mental.

Enguany la iniciativa va sorgir d’un grup d’infermeres de la unitat 4 d’hospitalització del centre que va organitzar un concurs intern entre els treballadors. Es van construir més de 300 butlletes amb un número cadascuna. A partir d’aquí, tots els professionals que volien participar-hi aportaven 3€ i escollien un número. A principis de gener es va fer el sorteig d’un menú degustació per a dues persones al restaurant Ca l’Enric de la Vall de Bianya, amb una estrella Michelin, gentilesa dels mateixos propietaris. La guanyadora ha estat Sílvia Gallart, tècnic auxiliar d’infermeria d’hospitalització, i aquest matí el cap de sala del restaurant, Joan Juncà, ha fet entrega del xec regal.

El concurs va comptar amb una alta participació, més de dos-cents treballadors van aportar el seu granet de sorra.

La Marató de TV3 del 2021 es va fer el diumenge 19 de desembre i va estar dedicada a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn. Després de set hores de programa a Catalunya Ràdio i gairebé quinze a TV3, el programa va tancar amb un marcador provisional de 9.022.147 euros, que encara es pot incrementar amb els donatius que es poden fer fins el 31 de març.

Aquest és el catorzè any consecutiu que la Fundació organitzar alguna activitat i recull diners per La Marató de TV3. Principalment els darrers anys s’havien fet els playbacks de l’Hospital per La Marató, un acte que es feia al Teatre Principal d’Olot. L’any passat, en motiu de la pandèmia per la Covid-19, es va editar un calendari solidari amb imatges del centre dels fotògrafs garrotxins Martí Albesa i Ramon Buxó.