La Fundació rep 11.000 € del fons Next Generation per impulsar un programa formatiu en seguretat del pacient amb simulació clínica
Concretament s’han rebut 11.520 euros per finançar un curs de 40 hores lectives als professionals de la Fundació.
El programa formatiu en seguretat del pacient amb simulació ha començat aquest divendres 20 d’octubre i s’acabarà
el proper 10 de novembre.
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha rebut una subvenció d’11.520 euros del fons Next Generation, gestionats per la Subdirecció General d’Ordenació i Desenvolupament Professional del Departament de Salut, per tirar endavant un programa formatiu en seguretat del pacient amb simulació. Concretament són 40 hores lectives que es duran a terme a l’àrea de simulació de l’Hospital d’Olot, inaugurada el 2022.
La simulació clínica és una metodologia d’aprenentatge i avaluació en un entorn que imita la realitat clinicoassistencial, sense risc per al pacient, centrat en el rol alumne/professional i amb el feedback immediat per part del personal formador, perquè desenvolupin habilitats tècniques (procediments) i no tècniques (presa de decisions, pensament crític, comunicació i treball en equip) de forma interdisciplinària al llarg del programa.
Les sessions estan dirigides a professionals facultatius de nova incorporació i residents, en total permetrà formar entre 10 i 15 persones. La formació anirà a càrrec de la infermera referent en simulació clínica a la Fundació i responsable d’aquest espai al centre, Montse Corominas.
La seguretat dels pacients és clau en l’assistència sanitària i fa referència a la reducció del risc de dany innecessari associat a l’atenció fins a un mínim acceptable. Proporciona una metodologia de treball per a la detecció i resposta eficaç als problemes de seguretat en un entorn positiu que facilita la implicació dels professionals en l’aprenentatge i millora continua de l’assistència.