La relació entre ciència, tecnologia i humanitats, línia temàtica de l’Observatori d’Humanitats 2021

L’Observatori treballarà aquest 2021 en la relació entre ciències de la salut, tecnologia i humanitats.
Les primeres activitats se celebraran els propers 15 i 20 d’abril en format virtual.

L’Observatori d’Humanitats en Medicina centra les activitats del 2021 en la relació entre ciències de la salut, la tecnologia i les humanitats, amb l’objectiu d’explorar la simbiosi entre els diferents àmbits i aprofitar-ne els recursos que ofereixen.

En una societat cada vegada més tecnològica, és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme són necessaris per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta. Amb aquest objectiu, i juntament amb Faberllull Olot, gestionat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, s’ha organitzat una residència per posar en el centre del debat les relacions multidireccionals que es creen entre aquestes disciplines i les seves aplicacions en les ciències de la salut.

Per tractar aquesta temàtica, i en relació amb els projectes d’investigació que es porten des de l’Observatori, s’han organitzat diverses activitats amb dos dels residents a Faberllull Olot. A la primera, prevista per al 15 d’abril a les 19 h, el físic i historiador de la ciència Xavier Roqué tractarà la relació entre la literatura i la ciència, a partir de l’anàlisi de les interpretacions científiques i bioètiques que proposa Frankenstein, de Mary Shelley. La humanista i infermera Iris Parra serà la ponent de la segona conferència programada i analitzarà les polítiques públiques de salut i la participació dels agents artístics i culturals en les xarxes de sosteniment de la vida a Catalunya. Aquesta conferència se celebrarà el 20 d’abril, a les 9.30 h. La resta de sessions programades per al 2021 se celebraran entre el juny i l’octubre.

A diferència d’altres ocasions, les sessions es faran en format virtual i es podran seguir en directe a través del perfil d’Instagram de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.