L’atenció pediàtrica d’Olot s’atendrà al consultori local Olot Nord, al barri de Sant Miquel, a partir del 13 de juliol

Aquesta reorganització serà provisional durant l’estiu i es revalorarà la seva continuïtat al setembre segons la situació de la COVID19

A partir de dilluns que ve, 13 de juliol, tota l’assistència a la població pediàtrica que es realitza des de l’atenció primària a la ciutat d’Olot es concentrarà al Consultori Local Olot Nord, situat a l’Avinguda Girona, 53, al barri de Sant Miquel. Pel seu costat, el Centre d’Atenció Primària Garrotxa, situat al Passeig de Barcelona, concentrarà tota l’atenció sanitària a l’adult. Aquesta reorganització serà provisional durant l’estiu i es revalorarà la recuperació de la dinàmica habitual passat aquest període.

La reorganització de l’atenció sanitària d’atenció primària del municipi d’Olot respon, d’una banda, a la decisió de posar en marxa el consultori de Sant Miquel i de l’altra a garantir els requeriments de seguretat que dicten les autoritats sanitàries en relació a la COVID19. Entre aquests, el principal és mantenir un circuit diferenciat per als pacients que acudeixen al centre amb patologia respiratòria compatible amb el Coronavirus. Aquest tipus de pacients han d’estar en una zona diferenciada de la resta per evitar contagis, i han de ser atesos per un equip específic de professionals que han d’anar protegits amb els equips de protecció individual (EPI). Les petites dimensions del Consultori Olot Nord i les característiques de l’equip assistencial fan impossible poder mantenir circuits diferenciats per als pacients sospitosos de tenir COVID19. És per aquest motiu, que s’ha decidit organitzar l’assistència en funció de l’edat dels pacients i concentrar a Olot Nord l’atenció als nens i nenes de 0 a 14 anys, una població que, a més, no està tant afectada pel Coronavirus.

Per la seva banda, aquest canvi permet alliberar quatre consultes al CAP Garrotxa a la planta baixa on s’ubicarà el circuit de respiratori diferenciat i així es podrà recuperar el sector que fins ara estava aïllat per aquesta funció i que ocupa cinc despatxos, que es destinaran a l’atenció sanitària. Així, el circuit de respiratori o de pacients amb sospita de COVID se situarà a la planta baixa i, les plantes 1era i 2ona quedaran lliures de patologia respiratòria. Aquesta sectorització ens permet garantir millor la seguretat dels usuaris i professionals.

Aquesta mesura s’adopta de manera provisional fins al 30 setembre, moment en que es revalorarà la situació. En funció de l’evolució de la COVID19 es decidirà si cal allargar més aquesta reorganització o si ja es pot reprendre activitat d’adults al Consultori Local Olot Nord.

El Consultori Local Olot Nord va ser un dels dispensaris que es va tancar coincidint amb la pandèmia, i es van concentrar els professionals al CAP Garrotxa. Habitualment hi ha tres equips de metge + infermer d’adults i un d’específic de pediatria, i atén una població de 5.800 persones. La població pediàtrica de referència de la ciutat és de 5.500 usuaris.

Dades dels centres:

POBLACIÓ ADULTA:

Centre d’Atenció Primària Olot

Passeig de Barcelona, 42
Tel: 972 261 916
De dilluns a divendres de 8h 20h

POBLACIÓ PEDIÀTRICA (DE 0 A 14 ANYS):

Consultori Local Olot Nord

Avinguda Girona, 53
Tel: 972 273 816
De dilluns a divendres de 8h 20h

8 de juliol de 2020