Les infermeres de la Fundació, en una fotografia
de l’artista Bansky

És l’acció que es va impulsar des de la Fundació el dia 12 de maig, Dia Internacional de la Infermera, per commemorar la diada.

Com cada any, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va celebrar el Dia Internacional de la Infermera el passat 12 de maig. En aquesta ocasió més de 70 infermeres van concentrar-se per fer-se una foto individual i poder recrear la fotografia de l’artista Bansky: “Game Changer” amb un collage. És una pintura que es va fer l’any 2020 i que l’artista va donar a l’Hospital de Southampton al sud de Gran Bretanya. L’obra representa un nen jugant amb una infermera de joguina que ha escollit d’entre els superherois. La imatge es va fer coneguda durant la pandèmia de la Covid-19.

El collage s’ha imprès en format 90 x 60 i es penjarà a l’àrea de docència de l’Hospital d’Olot. 

Aquest esdeveniment se celebra cada 12 de maig arreu del món i és promogut pel Consell Internacional d’Infermeria. La data escollida commemora el naixement de Florence Nightingale (Florència, 1820 – Londres, 1910), infermera britànica considerada la mare de la infermeria moderna, ja que en va crear el primer model conceptual i va ser capaç de demostrar la importància de les cures.