L’Hospital d’Olot aplica noves mesures per fer front a la situació actual de la pandèmia

L’objectiu de les mesures és minimitzar la circulació d’usuaris dins el centre i preservar els pacients i els professionals dels contagis.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha intensificat les mesures preventives davant l’alta incidència comunitària del virus. L’objectiu d’aquestes noves restriccions és evitar brots interns que posin en risc a pacients i professionals i minimitzar la circulació d’usuaris dins el centre sanitari.

En aquesta línia, s’han restringit les visites de familiars als pacients ingressats. Així doncs es permet que una única persona visiti el seu familiar en horari de 12 h a 14 h i de 18 h a 20 h, tenint en compte que durant l’accés o l’estada al centre hospitalari cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les situacions següents:

  • Si estan pendents del resultat d’una PCR.
  • Si són contactes estrets d’un positiu.
  • Si presenten símptomes compatibles amb la covid-19.

També es recomana que els usuaris portin la pauta de vacunació completa per accedir al centre. Des d’ahir tots els majors de 65 anys ja poden posar-se la dosi addicional de la vacuna demanant hora a: http://vacunacovidsalut.cat.

Les classes de preparació al part i postpart també es veuen alterades i es faran de manera telemàtica. Les dones que vulguin assistir-hi no caldrà que facin una inscripció prèvia, sinó que podran accedir directament a la classe mitjançant l’enllaç que es pot trobar a la pàgina web del centre. Els horaris de les classes es mantenen:

L’accés a la cafeteria també es veu afectat. Tal com es va anunciar des del Departament de Salut, a partir d’aquest divendres 3 de desembre es demanarà el certificat COVID digital de la UE a totes aquelles persones que vulguin consumir a la cafeteria del centre.

Aquestes noves mesures entren en vigor a partir de demà divendres 3 de desembre.

L’Hospital d’Olot té aquest matí un total de 5 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 3 professionals positius amb covid-19. Durant aquest 2021, han mort 40 persones per covid-19 al centre i s’han traslladat 54 pacients crítics als hospitals de referència, els dos últims la setmana passada. Diàriament podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.