L’Hospital d’Olot aplica noves mesures per fer front a la situació actual de la pandèmia

Es restringeixen les visites a pacients hospitalitzats i es comencen a prioritzar intervencions quirúrgiques sense ingrés.

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a prendre mesures per adaptar-se a la situació actual de la pandèmia a la Garrotxa, així com per evitar la possibilitat de rebrots dins les instal·lacions.

En aquesta línia s’han reduït o modificat les franges horàries dels pacients hospitalitzats:

  • Unitat 1 d’hospitalització: se suspenen les visites fins a nou avís (es facilitarà el contacte mitjançant videotrucades d’aquests pacients amb les seves famílies i també es trucarà per facilitar la informació mèdica del pacient).
  • Unitats 3 i 4 d’hospitalització: només visites els matins, d’11h a 14h, i de com a màxim 60 minuts.

Durant l’accés o l’estada al centre hospitalari o a les àrees bàsiques de salut cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions:

  • Si estan pendents del resultat d’una PCR.
  • Si són contactes estrets d’un positiu.
  • Si presenten símptomes compatibles amb la covid-19.

Una altra de les activitats que es veurà afectada seran les classes de postpart, que deixaran de fer-se presencialment a l’Hospital i passaran a fer-se de manera virtual. La informació per participar a les sessions la trobareu a hospiolot.cat.

A nivell quirúrgic es mantenen les intervencions quirúrgiques, tot i que es començaran a prioritzar totes aquelles que no requereixin d’ingrés hospitalari.

Pel que fa a l’anàlisi de les PCR, el laboratori clínic de l’Hospital n’analitza diàriament unes 200, entre les proves del propi centre –urgències, preoperatoris o proves invasives- i de les àrees bàsiques de salut de la Fundació. Aquest increment de la gestió de les proves ha fet que s’augmentés la plantilla amb un professional més. Els resultats de les proves PCR s’integren sempre a La Meva Salut.

La cafeteria del centre es manté oberta només per als professionals. Per als usuaris externs i acompanyants que ho necessitin s’ofereix l’opció de menjar per emportar.

L’Hospital d’Olot té aquest matí un total de 8 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 2 professionals positius amb covid-19 i 4 d’aïllats que estan fent la quarantena de 10 dies per ser contactes estrets. En els darrers quinze dies, han estat tres els pacients crítics que s’han traslladat a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i hi ha hagut dues defuncions. Diàriament, podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.

Preparació per enviar les mostres de COVID-19 al laboratori de referència per analitzar