L’Hospital d’Olot augmenta un 30% l’activitat quirúrgica aquest 2023

Aquest 2023 s’han fet 4.115 intervencions quirúrgiques a l’Hospital d’Olot, un 29,16% més respecte l’any anterior. 

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha augmentat considerablement l’activitat quirúrgica durant el 2023. En total s’han fet 4.115 intervencions a persones en llista d’espera, un 24,1% més que el 2019, l’últim període en prepandèmia. Si es compara amb l’any anterior, el 2022, aquesta xifra encara és més significativa, amb un increment del 29,16%. Els resultats s’emmarquen en el Pla de Millora d’Accessibilitat de la ciutadania a l’atenció sanitària impulsat pel Departament de Salut amb l’objectiu de millorar el termini de resolució del sistema sanitari. 

Durant l’any passat també va augmentar un 18,43% els pacients nous que van entrar en llista d’espera per ser operats, situant-se en 1.355 persones, un fet que s’atribueix a l’increment de la capacitat diagnòstica i la resolució del sistema. Tot i l’esforç dels professionals i l’increment d’activitat quirúrgica, hi ha un 6,03% més de pacients en llista d’espera per ser intervinguts respecte el 2022. A més, el temps d’espera per intervenir-se se situa a 108 dies, dos dies més respecte l’any anterior. 

El temps màxim de resolució varia segons la tipologia de la intervenció: entre 45 i 60 dies per oncologia, 90 dies per operacions cardíaques -que a Olot no es fan- i 180 dies per a les garantides (cataractes, pròtesis de maluc i pròtesis de genoll). En el cas de les neoplàsies el temps d’espera s’ha situat a 32 dies, mentre que les garantides la resolució ha sigut de 75 dies. 

La tendència a la Regió Sanitària de Girona

El tancament de l’activitat quirúrgica aquest 2023 a Olot segueix la tendència general als hospitals de la Regió Sanitària de Girona. En xifres globals, s’han fet 42.375 intervencions quirúrgiques que han permès reduir els pacients en llista d’espera. 

Nota de premsa sobre l’activitat quirúrgica als hospitals de la Regió Sanitària de Girona.