L’Hospital d’Olot celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

Per primera vegada es commemora aquest dia, 5 de juny, amb una exposició i un concurs entre professionals

Aquest dilluns 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient i, per primera vegada, la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa celebra aquest dia amb un compromís clar cap a la sostenibilitat i l’aplicació de mesures que limitin l’impacte de residus i emissions.

La conscienciació és clau i per això durant aquesta setmana es pot veure al vestíbul de l’Hospital –la zona entre la cafeteria i la sala d’actes- una exposició de l’Agència Catalana de l’Aigua amb el títol Estima l’aigua, cada gota compta. El contingut s’ha plasmat amb caixes reutilitzables i s’hi poden llegir missatges per ser conscients de la quantitat d’aigua que gastem en el nostre dia a dia; unes reflexions importants en aquests moments d’escassetat d’aigua.

Per tal de prendre consciència, s’ha generat un concurs intern entre els professionals en què han de respondre unes qüestions sobre l’ús domèstic de l’aigua. Entre tots els participants se sortejaran tres ampolles reutilitzables, un bon hàbit per reduir l’impacte mediambiental dels plàstics d’un sol ús.

Durant aquests darrers també s’ha constituït a la Fundació la Comissió de Medi Ambient amb l’objectiu d’implementar accions, sensibilitzar i fer difusió entre els professionals, usuaris i pacients per col·laborar en la millora del medi ambient des de l’àmbit hospitalari i d’acord amb els ODS 2030. Una de les primeres accions liderades per la Comissió va ser l’adhesió a la Xarxa d’Hospitals Verds i Saludables (GGHH) d’abast internacional. De fet, aquesta és un dels eixos principals a treballar al Pla Estratègic 2022-26 de la Fundació.