L’Hospital d’Olot habilita un nou canal d’interacció
amb les gestants

El Xatbot dona resposta a les gestants sense necessitat d’interactuar directament amb un professional.
Mitjançant la intel·ligència artificial, la nova funcionalitat respon totes aquelles qüestions que han estat identificades com a molt freqüents. 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa disposa d’un nou canal per informar sobre el tercer trimestre de gestació, el part i el postpart, amb un Xatbot integrat a la pàgina web. Aquesta nova funcionalitat utilitza tècniques d’intel·ligència artificial per interactuar i respondre les preguntes de les futures mares. L’equip de llevadores ha estat l’encarregat de confeccionar i donar resposta a aquests dubtes generals.

El sistema, que combina l’expertesa de professionals amb més de 30 anys d’experiència en obstetrícia i les solucions tecnològiques actuals, vol proporcionar autonomia a les gestants per obtenir informació verídica en qualsevol moment del dia. Mitjançant aquesta eina es poden consultar dubtes relacionats amb l’alimentació, l’exercici físic, les proves que cal fer durant el tercer trimestre de gestació o els motius d’alarma, els diferents tipus de part i l’estada a l’Hospital o les gestions administratives, la lactància i la higiene del nadó i la mare durant el postpart.

El Xatbot es pot visualitzar a la part inferior dreta de la pàgina web del centre (www.hospiolot.cat) i directament escriure-hi la consulta que es vol fer sobre aquest àmbit.

Aquesta iniciativa se suma a les classes de preparació al part i al postpart que ofereix la Fundació a totes aquelles gestants que hi estiguin interessades. Són unes sessions obertes i que des de fa uns dies es tornen a fer de manera virtual.

A banda de la nova funcionalitat a l’àrea d’obstetrícia, també s’està treballant per ampliar el contingut del Xatbot i la capacitat de l’eina per resoldre preguntes freqüents relacionades amb visites i proves que es fan a l’Hospital, algunes gestions administratives o la vacunació internacional.

Anualment, a l’Hospital d’Olot hi neixen entre 400 i 450 nadons. Concretament, des de principis d’aquest any hi ha hagut 386 parts al centre.