L’Hospital d’Olot implementa el MIRA,
un nou sistema informàtic

Aquest cap de setmana s’ha fet la integració sense incidències greus.

L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha posat en marxa el nou programari assistencial MIRA que millora l’actual sistema informàtic en l’àmbit assistencial, el SAVAC. Aquesta és la tercera entitat on s’ha desplegat el nou programa informàtic, després de l’Hospital de Berga i el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf.

La implementació del nou programari ha estat un procés llarg i coordinat entre els consultors externs i els professionals del centre que han rebut la formació necessària durant aquestes darreres setmanes perquè en poguessin conèixer bé el funcionament. Aquest cap de setmana s’ha fet la integració i aquest dilluns ja es va poder fer tota l’activitat prevista. Tot i això, es demana paciència i col·laboració a usuaris i pacients perquè durant aquests primers dies de funcionament pot ser que el temps d’espera a consultes amb l’especialista i per a les proves diagnòstiques s’allargui una mica, ja que cal un període d’adaptació. 

El MIRA és un sistema fàcil d’usar i intuïtiu, que permet als professionals sanitaris accedir a tota la informació del pacient i a totes les gestions que s’hagin de fer, des d’una sola pantalla. Això escurçarà els temps de les visites i, millorarà l’eficiència dels professionals, cosa que representarà una millora en l’atenció al pacient, amb més seguretat de les dades i processos més automatitzats.

El director de sistemes d’informació de la Fundació, Marc Traver, agraeix “la predisposició dels professionals de l’hospital a adaptar-se a un nou entorn de treball”.

Pla Director de Sistemes d’Informació del SISCAT

Aquesta acció forma part del Pla Director de Sistemes d’Informació del SISCAT, amb l’objectiu de l’homologació de plataformes i la voluntat del Departament de Salut per la racionalitat i sostenibilitat dels sistemes d’informació dels centres assistencials.

El projecte miRa.CAT suposa una inversió d’uns 670.000 euros a l’Hospital d’Olot, repartits entre els anys 2022, 2023 i 2024 amb finançament del centre i del CatSalut. Un projecte del qual formen part 9 hospitals i que suposa una inversió de 5,2 milions d’euros. La voluntat del Departament de Salut és continuar amb l’estratègia d’homogeneïtzar els sistemes d’informació dels centres assistencials públics.