L’Hospital d’Olot impulsa la II Cursa inclusiva per Sant Lluc

L’impulsa el Servei de Rehabilitació-Logopèdia de la Fundació i es farà l’1 d’octubre en el marc de la Cursa de Sant Lluc.
Amb la recaptació de la primera edició, s’ha instal·lat un sorral adaptat al Parc de les Móres d’Olot. 

El diumenge 1 d’octubre el Servei de Rehabilitació-Logopèdia de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, conjuntament amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot, organitza la segona edició de la Cursa inclusiva a Olot, en el marc de la Cursa de Sant Lluc que se celebra cada any a la ciutat. 

La cursa inclusiva manté les distàncies de 20m, 50m i 100m i sense barreres arquitectòniques. És oberta a tothom qui hi vulgui participar i està feta tenint en compte les necessitats de diferents col·lectius com ara les persones amb mobilitat reduïda, deficiència visual o sensibilitat auditiva. En aquesta edició també s’han recollit alguns suggeriments que les famílies i participants van fer el 2022, així s’oferirà suport per anar a recollir els dorsals als corredors que ho necessitin -es demana a l’hora de fer la inscripció a la web-, es netejarà la zona pavimentada on es fa la cursa perquè quedi neta de pedres, branques i sorra i hi haurà una carpa d’assistència sanitària. 

Com l’any passat, també hi haurà un pàrquing adaptat per als participants i les famílies, una carpa com a zona de descans i begudes adaptades amb espassant. El preu de la inscripció és de 5€ i el tret de sortida a la cursa es preveu que es faci entre les 9h i les 9.30h, abans de les curses de 5km i 10km. La cursa inclusiva es farà a l’Avinguda República Argentina, a la zona pavimentada que va des del Carrer Hondures fins a la Plaça Amèrica (entre el pavelló de bàsquet i el d’hoquei patins i patinatge artístic). 

Ja s’han obert les inscripcions per a la Cursa de Sant Lluc, que organitza l’AV de Plaça Catalunya. Cal apuntar-se a cursasantlluc.cat. En funció de les places disponibles es podran fer inscripcions el mateix dia a un preu de 15€ (5km) i 17€ (10km) al Pavelló Municipal d’Olot de 8 a 9 del matí. 

Un sorral adaptat al Parc de les Móres d’Olot
Els diners que es van recollir l’any passat amb la I edició de la Cursa inclusiva i amb l’ajuda d’alguns patrocinadors i de l’Ajuntament d’Olot s’ha pogut comprar i col·locar un sorral adaptat per a nens i nenes amb cadira de rodes al Parc de les Móres d’Olot. S’ha escollit aquest parc infantil i la compra d’un sorral adaptat perquè es va demanar a les famílies participants i van suggerir aquesta proposta. A més, aquest parc és un dels més grans i cèntrics de la ciutat que també era una de les seves peticions. 

Actualment només hi ha un altre parc a la ciutat amb un gronxador adaptat per persones amb mobilitat reduïda. És el Parc de Malatosquer (al barri de Sant Roc), a la zona de pistes de futbol i de bàsquet (La Solfa).