L’Hospital d’Olot inaugura un espai de simulació clínica

La nova àrea permetrà aplicar noves metodologies d’aprenentatge en l’àmbit de l’assistència. 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha estrenat, aquest 2022, l’Àrea de Simulació Clínica. Aquest espai està ubicat a la planta 2 de l’hospital, a la zona de docència, i consta de dues sales. Per una banda, la de simulació clínica, amb un simulador d’última generació i equipada tècnicament per fer una observació de les tècniques que s’hi apliquin; per una altra, una sala més polivalent, que ha de servir com a espai d’observació i reflexió. 

La nova àrea ja s’ha posat en marxa i s’hi estan fent les primeres sessions en format de prova pilot. Els estudiants del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en cures auxiliars d’infermeria han estat els primers a utilitzar aquest nou espai i en un futur es preveu d’acollir-hi activitats d’aprenentatge de diferents serveis o àrees de l’hospital (hospitalització, urgències o quiròfans), així com d’atenció primària. 

Per tal de donar a conèixer aquestes utilitats, durant aquests darrers dies s’han fet jornades de portes obertes. Una trentena de professionals s’han interessat pel nou equipament. Cal destacar que aquest és el primer espai d’aquestes característiques a un hospital de la Regió Sanitària de Girona.

Segons Joel Piqué, responsable de gestió del coneixement, tenir una àrea d’aquestes característiques “ens permetrà aplica noves metodologies d’aprenentatge i diferents maneres de treballar”. La missió d’aquesta nova àrea és afegir un recurs més en l’àmbit de la formació, la investigació, l’avaluació i la validació de tècniques i aparellatge, a més de formar professionals, sanitaris i no sanitaris, per millorar l’atenció sanitària de la població de la comarca de la Garrotxa.