L’Hospital d’Olot instal·la fotografies per humanitzar alguns espais del centre

La iniciativa pretén fer més amables i acollidors els espais del centre on habitualment es comuniquen les males notícies. 

L’Hospital d’Olot ha col·locat una vintena de fotografies en aquells punts on els professionals sanitaris habitualment comuniquen males notícies als seus pacients i familiars. La majoria de les imatges són paisatges, alguns d’ells d’indrets de la comarca de la comarca de la Garrotxa. 

Les imatges s’han escollit d’una crida interna que es va fer entre els treballadors. Se’n van recollir una setantena i els membres de la Comissió d’Acompanyament i d’Atenció al Dol en van escollir vint. La majoria d’elles són fetes per professionals de la Fundació i s’han col·locat en espais com els locutoris de les unitats d’hospitalització, les urgències, la unitat d’atenció al ciutadà o el despatx de psicologia clínica. 

La humanització en l’assistència sanitària, com per exemple les millores dels espais (decoració, arquitectura i distribució) són utilitzades per aconseguir uns espais sanitaris més amables i acollidors. Diversos estudis confirmen que un entorn menys hostil, més proper i amb un disseny amigable pot reduir l’ansietat i el dolor del pacient i dels familiars, així com beneficiar anímicament i incidir en el benestar emocional tant dels professionals com dels pacients i familiars.