L’Hospital d’Olot, nova parada del cicle de concerts Sinèrgic

Aquest matí el vestíbul de l’Hospital d’Olot ha acollit un concert del músic català Ferran Palau.

El vestíbul de l’Hospital d’Olot ha acollit aquest matí un concert íntim i de petit format del músic català Ferran Palau adreçat a professionals, usuaris, pacients i familiars.

La iniciativa s’emmarca dins el cicle Sinèrgic de concerts a presons i centres sanitaris de Catalunya que busca humanitzar els centres assistencials i reivindicar el poder transformador de la música i la necessitat de dinamitzar culturalment espais d’assistència mèdica, sobretot després d’un any i mig d’aïllament provocat per la pandèmia de la Covid-19.

Durant els darrers mesos la productora Neandertal Records ha impulsat aquesta iniciativa, conjuntament amb la Diputació de Girona, i ja ha intervingut en alguns centres penitenciaris com Puig de les Basses o centres sanitaris com l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i d’altres hospitals comarcals de la província.

Aquest any ha comptat amb reconeguts artistes de diferents àmbits musicals que participen en aquest cicle. S’hi compten artistes com Ferran Palau, Gemma Humet, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, Judit Neddermann o Guillem Roma, entre d’altres.

El cicle no té la voluntat de donar una cobertura cultural i musical completa als centres hospitalaris i penitenciaris sinó, més aviat, destacar la importància de pràctiques com la dinamització cultural o la musicoteràpia i el seu enorme poder sanador.

La Fundació, compromesa amb la cultura als centres sanitaris

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ja fa temps que treballa en aquesta línia, sobretot de la mà de l’Observatori d’Humanitats en Medicina i amb l’objectiu de connectar la salut, la cultura i la societat a través d’activitats en diferents àmbits. Entre altres línies de treball, es busca la dinamització de les zones comunes o de pas del centre per poder-hi fer exposicions.