L’Hospital d’Olot, per sobre la mitjana catalana en atenció urgent hospitalària
Les urgències ateses a l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es valoren, segons PLAENSA, amb un 8, per sobre la mitjana catalana, 7,51. Els ítems més ben valorats del servei són: la comoditat de la llitera (100%), el tracte dels portalliteres (98,1%), les condicions del lloc on el pacient és atès (97,5%) i el respecte a la intimitat durant l’atenció (97,5%).
La fidelitat del centre es puntua amb un 91,3% per sobre la mitjana dels hospitals catalans, i obté valors d’excel·lència (preguntes que superen el 90% de valoracions positives) en 17 preguntes d’un total de 27.
El Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa compta amb 19 boxs oberts. Actualment hi treballen 18 metges, 29 infermeres, 3 TCAI, 6 portalliteres i 7 administratius repartits en tres torns diaris i de dilluns a diumenge. Una plantilla que ha augmentat amb el trasllat al nou hospital i amb l’increment d’atencions urgents hospitalàries.
Un dels punts menys ben valorats durant l’atenció a urgències és si mentre durava l’espera del pacient a la sala d’espera d’urgències, algú vigilava com es trobava (8,6%), a Catalunya la puntuació és d’11,3%. En aquesta línia, i per millorar un dels punts més controvertits d’urgències, aquest 2017 s’impulsarà un protocol per millorar la gestió d’informació i acompanyament de la sala d’espera del Servei d’Urgències.
Implantació del nou protocol impulsat pel CatSalut
Una aplicació del programa informàtic SAVAC alertarà al personal assistencial d’urgències de l’espera dels pacients cada dues hores. D’aquesta manera s’ajudarà al servei i a mantenir-les, si més no informades, cada dues hores. Aquesta eina informàtica permetrà tenir més cura de la gestió de la sala d’espera.
L’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa està entre els deu hospitals més ben valorats de Catalunya pel que fa a l’atenció urgent hospitalària. Per davant hi ha l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (8,56), l’Espitau Val d’Aran (8,36), l’Hospital Plató de Barcelona (8,23), l’Hospital Universitari de Bellvitge (8,14), la Fundació Puigvert-IUNA de Barcelona (8,12), l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (8,01) i seguidament la Clínica Terres de l’Ebre de Tortosa (8,00) i l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa (8,00).