L’atenció hospitalària de la Fundació, per sobre la mitjana catalana segons l’enquesta PLAENSA 2018

L’Hospital d’Olot obté un 9’14 de nota global, respecte el 8’53 de la mitjana dels hospitals catalans

El Departament de Salut ha fet públics recentment els resultats del Pla d’Enquestes de Satisfacció de Catalunya (PLAENSA), que es van realitzar a una mostra d’usuaris del CatSalut durant el 2018.

Entre altres estudis realitzats, el Departament ha publicat la valoració de l’atenció hospitalària amb internament, que afecta a l’Hospital d’Olot, i l’atenció primària (medicina general i infermeria) que inclou les ABS de Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas-Hostoles.

L’Hospital d’Olot obté una puntuació mitjana de satisfacció de 9’14 sobre 10, superior a la mitjana catalana (8’53). És més, el 94’9% dels enquestats, en cas de poder escollir, tornarien al mateix centre.

Les explicacions quan va marxar de l’Hospital (100%), les explicacions dels funcionament de l’Hospital (100%), el tracte personal de les infermeres (98’8%) i l’ajuda a controlar o millorar el dolor (98’6%) són els aspectes que reben les valoracions més positives. Obtenen valor d’excel·lència (preguntes que superen el 90% de les valoracions positives) en 15 preguntes de 20.

Els ítems que es valoren per sota del 90% són: la tranquil·litat per descansar a la nit (89’9%), el temps a la llista d’espera (88%), el consentiment informat abans de l’operació (87’5%), el menjar de l’Hospital (87’2%) i el consentiment informat abans de l’operació o proves (71’3%).

Respecte les últimes enquestes PLAENSA sobre atenció hospitalària del 2016, l’Hospital d’Olot ha millorat la seva puntuació en dos aspectes: la comoditat de l’habitació -de 89’9% a 95%- i el menjar de l’Hospital -84’2% a 87’2%-.

Pla d'Enquestes de Satisfacció de Catalunya, PLAENSA 2018

El Pla d’Enquestes de Satisfacció de Catalunya és una eina d’avaluació pròpia del Servei Català de la Salut amb més de deu anys de funcionament i consolidació.

L’opinió expressada per la ciutadania ofereix una informació essencial per conèixer el funcionament dels serveis sanitaris des del seu punt de vista i constitueix un instrument de participació d’aquesta en la millora de la qualitat de l’assistència sanitària.

Per consultar la metodologia seguida i la resta de dades referents a l’atenció hospitalària de la Fundació es pot accedir a la pàgina web del CatSalut.