L’Hospital d’Olot renova l’acreditació AMED per promoure la dieta mediterrània

Alguns dels ítems més valorats per renovar l’acreditació són: oferir algun producte integral a la carta, utilitzar l’oli d’oliva per amanir i cuinar o garantir fruita fresca a les postres. 
La primera acreditació AMED del centre va ser el 2013, quan es va atorgar al menjador laboral de l’antic Hospital Sant Jaume. 

El Servei de Restauració de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha renovat la certificació AMED per promoure la dieta mediterrània entre els usuaris de la cafeteria de l’Hospital. A l’acte de lliurement, el passat divendres 27 de gener, hi van assistir 

Concretament, el menjador del centre serveix 35.000 menús l’any, uns 95 de mitjana cada dia, i ofereix un menú diari que consisteix en 3 primers plats (pasta o arròs, verdures, hortalisses i/o llegums) i tres segons plats (peix, carn magre o vermella o ous), amb pa normal o integral i postres (fruita, làctics sencers i desnatats). A més, la cuina i la cafeteria de l’Hospital són de gestió pròpia, un tret diferencial respecte altres centres sanitaris on aquest servei el gestiona una empresa externa. 

A l’acte de lliurament de la certificació, el passat divendres 27 de gener, hi van assistir Martí Trepat, cap del Servei de Salut Pública de Girona Nord; Magda Pagès, tècnica de l’Agència de Salut Pública a la Garrotxa; Lídia Casado, directora de serveis generals; Agnès Plantalech, cap de cuina; Sílvia Viñas, dietista-nutricionista, i Maria del Carmen Vargas, responsable de la cafeteria.

La primera acreditació del centre va ser el novembre del 2013, quan es va atorgar la certificació AMED al menjador laboral de l’Hospital Sant Jaume d’Olot. En aquell moment va ser l’establiment número 281 que s’acreditava a Catalunya, el 27è de la demarcació de Girona i el primer d’Olot. A més, va ser el tercer hospital del sistema sanitari integral d’utilització pública de Girona que s’acreditava, després dels menjadors laborals de la Clínica Salus Infirmorum de Banyoles, acreditat l’any 2010, i de l’Hospital de Palamós (Serveis de Salut Integrats el Baix Empordà) acreditat l’any 2011. 

El segon hospital de Catalunya més ben valorat segons PLAENSA

El menjador de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa va rebre la segona millor valoració de l’últim Pla d’Enquestes de Satisfacció d’Assegurats del CatSalut de 2021; el 87,5% de les persones enquestades (majors de 15 anys i ingressades un mínim de dues nits) van valorar positivament el menjar del centre, superant la mitjana catalana (66,8%), i millorant en més de tres punts la del 2018 (84,2%). 

L’Hospital d’Olot és el segon centre més ben valorat d’entre una seixantena de centres hospitalaris de tot Catalunya, només per sota l’Hospital Comarcal del Pallars (91%) i per sobre l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues de Llobregat (85,9%) i l’Espitau Val d’Aran (82,6%).