L’Hospital d’Olot rep 26.000 euros de l’Oncolliga per millorar la comoditat dels malalts de càncer i els seus familiars

El donatiu s’ha fet amb diners recollits a les edicions d’Oncotrail de 2021 i 2022

La Fundació Oncolliga Girona i l’Hospital d’olot han presentat el nou material adquirit amb els donatius de les edicions de l’Oncotrail de 2021 i 2022, un total de 26.368,48 euros que s’han destinat a millorar el confrot dels pacients oncològics i els seus familiars. Amb el donatiu d’Oncotrail 2021, un total de 21.874,5 euros, es van adquirir 3 sofàs-llit per a les habitacions d’hospitalització, on reben atenció els malalts de cures pal·liatives, i es van equipar dues habitacions noves amb matalassos, tauletes per menjar i butaques. Per la seva part, els 4.493,98 euros aportats gràcies a l’Onoctrail 2022 s’han destinat a comprar dues noves butaques de descans i cinc auriculars per escoltar el dispostiu Alexa a l’Hospital de Dia Mèdic-Oncològic i Quirúrgic, on es realitzen els tractaments de quimioteràpia. 

A l’acte de presentació hi han assistit el director d’Oncotrail, Lluís Comet; la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa; el delegat d’Oncolliga a Olot, Dani Codinach; el director mèdic de l’Hospital d’Olot, Jaume Heredia; i la cap d’unitat d’Hospital de Dia, Irene Roura. Comet ha recordat que l’Oncotrail va néixer arran de la seva experiència personal com a pacient oncològic, amb l’objectiu de millorar el confort dels malalts quan estan fent els tractaments de quimioteràpia a l’hospital i, en aquest sentit, ha expressat la seva satisfacció en veure que “aquell objectiu s’ha anat complint“. 

Serveis d’Oncolliga vinculats a l’hospital

Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents dels donatius de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital d’Olot per oferir dins de les seves instal·lacions diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple l’atenció psicològica, el banc de perruques, el drenatge limfàtic, els grups de gimnàstica i marxa nòrdica, el servei de fisioteràpia a domicili o al servei d’estètica oncològica

L’oncologia a l’Hospital d’Olot

L’Hospital de Dia Oncològic es va posar en marxa a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa a finals de desembre del 2015, començant amb tractaments d’hematologia i algun cas d’oncologia. Durant el 2022 es van realitzar 1.134 sessions a hospital de dia oncològic, de les quals més d’un 80% (933 sessions) van ser d’oncologia i la resta d’hematologia. A consultes externes es van realitzar 224 primeres visites d’oncologia el 2022 que van suposar un total de 877 visites al llarg de l’any en aquesta especialitat. 

A banda dels tractaments, des d’Olot també es va engegar a finals del 2021 un sistema per donar suport i informació a dones amb càncer de mama durant les sessions de quimioteràpia. El projecte va permetre instal·lar dispositius Alexas als boxs individualitzats d’Hospital de Dia i en ells s’hi pot consultar en cada moment del tractament de la malaltia la informació més idònia pel pacient. 

Sumar-se al repte

L’Oncotrail és un repte esportiu i solidari que va néixer l’any 2013 i el pròxim mes d’octubre se’n celebrarà la desena edició (al 2020 no es va fer a causa de la Covid-19). La prova es disputa per equips i consisteix a recórrer 100 km per corriols de la Costa Brava i les Gavarres, amb sortida i arribada a Palafrugell. Cada equip ha de fer un donatiu mínim de 1.000 euros per poder participar a la prova i gràcies a la participació de voluntaris i patrocinadors, tot el que es recapta es destina íntegrament a l’objectiu solidari del repte: millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars i donar suport a la investigació de la malaltia. 

Des de la primera edició fins ara s’han recollit gairebé dos milions d’euros, uns fons que s’han anat repartint en funció de les necessitats de cada centre hospitalari i de projectes d’investigació. 

Sumar-se al repte