L’Hospital d’Olot rep 8.000 € de la Fundació “la Caixa” per l’adquisició de material

Amb aquests diners s’han comprat tres matalassos antiescares i dos llits articulats per la Unitat de Llarga Estada. 

L’Hospital d’Olot ha rebut una aportació de 8.000 euros de la Fundació “la Caixa” a través de Caixabank, que disposa d’una xarxa d’oficines que permet detectar les necessitats socials i canalitzar les ajudes. La col·laboració ha servit per adquirir aquest mobiliari que afavoreix el benestar dels usuaris de la Unitat. 

En aquesta ocasió s’han adquirit tres matalassos antiescares, un tipus de material que redistribueix la pressió proporcionalment a tot el cos amb l’objectiu de prevenir i crear les úlceres per pressió. També s’han comprat dos llits articulats que permeten una millor adaptació a les múltiples posicions i necessitats d’un pacient ingressat a llarga estada. 

La Unitat de Llarga Estada presta atenció continuada a persones amb malalties o processos crònics i diferents nivells de dependència, que necessiten recursos tècnics o professionals que no es poden proporcionar a domicili o en una residència geriàtrica a causa del seu grau de complexitat clínica i/o assistencial. La mitjana d’edat d’aquesta unitat és de 79,9 anys i amb pluripatologia. Actualment hi ha 38 llits destinats a aquests pacients. 

La Fundació “la Caixa” ja és el segon any consecutiu que col·labora amb l’Hospital d’Olot. L’any passat es van donar 12.000 € per la compra de tres grues noves que faciliten la mobilització i la transferència de pacients.