L’Hospital d’Olot reverteix algunes mesures per adaptar-se a la situació actual de la pandèmia

La disminució de la corba de contagis per covid-19 permet recuperar les visites a la unitat 1
i l’activitat quirúrgica sense ingrés als tres quiròfans. 
L’Hospital d’Olot donarà suport a l’Hospital de Campdevànol i atendrà els ingressos de pacients no covid-19. 

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha començat a revertir algunes mesures preses a finals d’octubre davant la disminució de pacients ingressats per coronavirus a l’Hospital. L’objectiu és anar recuperant tota l’activitat quirúrgica, així com mantenir unes franges horàries per visitar els pacients ingressats amb seguretat. 

A l’àrea quirúrgica s’ha recuperat l’activitat als tres quiròfans. A hores d’ara s’estan fent totes les cirurgies sense ingrés previstes, així com els intervencions oncològiques i les urgents. Si la situació no canvia, es preveu que a partir de la setmana que ve s’iniciïn les intervencions quirúrgiques que requereixen pernoctació del pacient al centre i que es recuperin progressivament totes aquelles que es van suspendre fa unes setmanes. 

S’han reobert també les visites als pacients hospitalitzats de la unitat 1, restringides des del mes d’octubre, i es mantenen franges horàries a les unitats 3 i 4 per a pacients no covid-19: 

  • Unitat 1 d’hospitalització: s’acrediten 2 familiars per pacient i es poden visitar un cop el dia, en torn de matí o tarda. En aquesta ocasió també s’han establert dos torns la setmana per tal de coincidir el menys possible tots els familiars a la unitat. 
    Horari: d’11 h a 13 h o de 16.30 h a 18.30 h.
  • Unitats 3 i 4 d’hospitalització (pacients no covid-19): només visites d’una persona els matins, d’11 h a 14 h, i de com a màxim 60 minuts. 

Es recorda que durant l’accés o l’estada al centre hospitalari o a les àrees bàsiques de salut cal respectar sempre les mesures preventives de seguretat: distància, mans i mascareta quirúrgica. Com a acompanyants, també es demana a la població que no accedeixi a un centre de salut en les següents situacions: 

  • Si estan pendents del resultat d’una PCR. 
  • Si són contactes estres d’un positiu. 
  • Si presenten símptomes compatibles amb la covid-19. 

Aquesta setmana s’ha tornat a sectoritzar la unitat 3 d’hospitalització on ingressen els pacients amb covid-19. La unitat disposa de 32 llits, 20 dels quals a pacients amb coronavirus. 

Paral·lelament, les classes de preparació al naixement i de postpart es continuen fent de manera virtual. Els horaris i tota la informació per accedir-hi a hospiolot.cat.

Els ingressos no covid-19 de Campdevànol, a Olot
La disminució de la corba de contagis i, en conseqüència, d’ingressos als centres sanitaris, permetrà a l’Hospital d’Olot donar suport a la comarca del Ripollès. A partir d’aquest dimecres 2 de desembre, els pacients no covid que hagin d’ingressar a l’Hospital de Campdevànol seran derivats a l’Hospital d’Olot o a altres centres de referència en funció del nivell assistencial que requereixin. 

L’Hospital d’Olot té aquest matí un total de 10 pacients amb covid-19 ingressats. Pel que fa a professionals, en aquest moment hi ha 6 professionals positius amb covid-19. Durant el mes de novembre, han estat deu els pacients crítics que s’han traslladat als hospitals de referència amb unitat de cures intensives (UCI) i hi ha hagut vuit defuncions. Diàriament, podeu trobar la informació actualitzada a la pàgina web de la Fundació.