Lluís Ramió i Torrentà
assumeix la direcció mèdica de la Fundació

Fins ara el cap del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona-Hospital Santa Caterina de Salt. 

El nou director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, Lluís Ramió i Torrentà (Pla de l’Estany, 1973), és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialista en Neurologia i doctor per la Universitat de Girona (UdG).

La seva trajectòria s’ha desenvolupat principalment a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona, on va fer la residència i després va passar a formar part del Servei de Neurologia del centre hospitalari. Des del 2016 era el cap del Servei de Neurologia dins l’aliança estratègica ICS Girona-IAS. Durant aquests anys va crear la Unitat de Neuroimmunologia i Esclerosi Múltiple Territorial de Girona, que actualment és de referència de la Regió Sanitària de Girona i reconeguda nacionalment i internacional, amb l’objectiu de poder oferir una assistència multidisciplinària als pacients i familiars afectats d’aquestes malalties. 

A banda de l’assistència, Ramió també està vinculat a l’àmbit de la docència i la recerca, principalment com a professor agregat vinculat al Departament de Ciències Mèdiques i actualment coordinador d’estudi del grau en Medicina a la UdG, i com a director del Grup de Neurodegeneració i Neuroinflamació de l’Institut de Recerca Biomèdica de Girona (IDIBGI), en el qual ha participat en diversos projectes i estudis tant nacionals com internacionals com a investigador principal. Té diverses publicacions relacionades amb la neurologia i l’esclerosi múltiple i forma part de diferents societats científiques. Ramió té formació en l’àmbit de la gestió sanitària (Dirección de Servicios Integrados de Salud y Executive Master en Dirección de Organizaciones Sanitarias per ESADE i Programa de Desenvolupament Directiu per a comandaments sanitaris d’hospitals per EADA). 

Lluís Ramió i Torrentà s’ha incorporat al càrrec aquest novembre en substitució de Jaume Heredia qui, d’ara endavant, serà el nou gerent de la Regió Sanitària de Girona, que s’havia responsabilitzat de la direcció mèdica de la Fundació durant quasi cinc anys (2018-2023).