L’Oncolliga dona a l’Hospital d’Olot 8 sofàs-llit

La Fundació Oncolliga Girona ha donat a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa material adquirit amb els fons recollits a l’Oncotrail 2016, que ha de servir per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer atesos en aquest centre hospitalari. Gràcies a aquests fons, s’han donat 8 sofàs-llit, valorats en 7.671,88 euros, que estaran instal·lats a la Unitat 2 d’hospitalització, en la qual reben atenció els malalts de cures pal·liatives. La majoria d’aquests malalts passen per processos oncològics i els sofàs-llit milloraran l’estada dels seus familiars i/o acompanyants. A més, l’Oncolliga destinarà també una partida extraordinària de 12.000 euros provinents dels fons de l’Oncotrail a reforçar el servei de suport psicològic a l’hospital olotí. Aquest donatiu permetrà augmentar el servei en un 80%, passant de 32 a 56 hores de visita mensuals.

L’Oncotrail 2016 és una cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició, celebrada l’1 i 2 d’octubre del 2016, es van recaptar un total de 173.902 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca biennal d’investigació sobre el càncer i a necessitats de la mateixa Fundació.
Més enllà de l’aportació puntual de diners provinents de l’Oncotrail, l’Oncolliga col·labora des de fa anys amb l’Hospital d’Olot per oferir dins de les seves instal·lacions diversos serveis d’ajuda i suport als malalts de càncer, com per exemple el banc de perruques solidàries o el grup de gimnàstica per a afectades de càncer de mama, dirigit per un fisioterapeuta de l’entitat. Més informació a www.oncotrail.cat.
A banda de la Unitat 2, en l’àmbit oncològic es va posar en marxa a finals del desembre del 2015 l’Hospital de Dia Oncològic, començant a fer tractaments d’hematologia i algun cas d’oncologia.
Aquest 2016, s’han realitzat 417 sessions a hospital de dia oncològic, de les quals 89 són tractaments de quimioteràpia. A consultes externes, s’han realitzat 86 primeres visites d’oncologia que han suposat un total de 446 visites al llarg de l’any en aquesta especialitat.