Marató de sang a Olot

Serà el 3 i 4 de maig al Firal petit en un nou model de Marató que a partir d’ara es farà cada any

La Marató de Sang se celebrarà el divendres 3 de maig, de 15h a 21h, i dissabte 4 de 10h a 21h. El Banc de Sang proposa un canvi de model que suposa un repte per l’equip de professionals del Banc de Sang i Teixits de Girona. Volen que el model d’èxit de la Marató d’Olot es converteixi en un esdeveniment anual a partir d’aquest 2019.

Les campanyes habituals d’Olot es fan en divendres tarda i dissabte tot el dia i habitualment s’aconsegueixen 300 donacions entre els dos dies. La idea és mantenir la cadència de les campanyes habituals, divendres, dissabte, i intentar que la Marató d’Olot del mes de maig arribi als 650-700 donacions, de manera anual.

L’objectiu d’aquest canvi de model (bianual) és per ser molt més visibles amb una carpa situada a la zona peatonal més cèntrica de la ciutat, al Firal Petit. Amb més visibilitat es podran augmentar el número de donants que ho fan per primera vegada, objectiu principal de les campanyes especials. També per millorar la fidelització dels donants i oferir-los la possibilitat de donar cada any.

Després de 10 anys amb el mateix format, el canvi pot ser un estímul per a la campanya i un element transformador que permeti arribar a més ciutadans. Es tracta d’una aposta de futur del BST-Girona seguint el model de la Marató de Girona, que se celebra amb èxit de manera anual, com també es fa a la majoria de municipis catalans on es fan maratons de donació.

Des del Banc de Sang i Teixits s’anima a tothom a reservar-se les dates i animar a participar d’aquesta nova Marató de Sang que estrena cartells. Els alumnes de 5è de primària de l’Escola Malagrida han estat els encarregats del disseny dels pòsters amb què s’anunciarà la Marató.