Més de 400 persones han escoltat “Els nostres grans petits mestres”

Més de 400 persones han assistit a les converses amb els petits mestres olotins. Tres divendres que han omplert la sala d’actes d’optimisme, vitalitat, alegria, entusiasme, coratge i sinceritat. Unes lliçons de vida explicades pels propis protagonistes i les seves famílies, amb el suport dels especialistes mèdics.

En Pere, en Guerau i en Tasio han estat els tres protagonistes d’aquestes converses, els tres petits mestres que ens han parlat d’ells, de les seves aficions i de què fan en el seu dia a dia. Amb les famílies hem conversat sobre com canvia la vida i com afrontar-s’hi quan hi ha un diagnòstic mèdic pel mig. No hi ha discapacitats, sinó capacitats.

El suport, en cada cas, d’un especialista mèdic ha servit per contextualitzar millor les malalties i entendre quin és l’origen de cadascuna d’elles. L’oftalmòleg Joaquim Tarrús ens va parlar de la retinosi pigmentària, la malaltia que li ha produït la ceguesa a en Pere; la cardiòloga pediàtrica Mariàngels Puigdevall ens va explicar què és una cardiopatia congènita, que pateix en Guerau; i la neuròloga pediàtrica Mireia del Toro ens va aclarir què és una paràlisi cerebral i com li afecta a en Tasio.

Els més petits de casa han estat, una vegada més, els nostres grans petits mestres. Per primera vegada l’Hospital d’Olot ha donat veu i escolta als nens i a les seves històries.

Pere Petits Mestres 14
Els nostres grans petits mestres Guerau Pallàs 9
Tasio Petit Mestre 1