Més de 500 persones visiten la Residència Sant Jaume

  • Aquest diumenge s’han pogut visitar les noves instal·lacions coincidint amb la Fira de Sant Lluc
  • La primera fase de les obres de remodelació de l’antic hospital Sant Jaume han permès posar-hi en marxa la primera unitat de convivència per a persones grans

FONT: Ajuntament d’Olot. La residència Sant Jaume ha organitzat una jornada de portes obertes a les noves instal·lacions. Des de les 10h a les 13h d’aquest diumenge 21 d’octubre, s’ha pogut visitar l’edifici de l’antic hospital, després de les obres de remodelació que s’hi ha fet. Més de 500 persones van participar de les visites que van començar al pati de l’antic hospital amb la projecció d’un vídeo i el posterior recorregut per la primera unitat de convivència que s’ha posat en marxa a la residència. Situada al primer pis de l’antic hospital, està formada per uns espais més petits, personalitzats i moderns, on l’usuari pot decidir en cada moment com és el seu dia a dia.

La nova unitat de la residència de l’antic Hospital Sant Jaume s’ha projectat i posat en marxa amb l’objectiu que la gent gran pugui envellir com a casa. Respon a un nou model d’envelliment centrat en l’atenció a la persona. Es tracta d’una nova manera d’atendre a la gent gran que ha perdut un cert grau d’autonomia i que, per tant, requereix de més atenció, però que té la capacitat de prendre les seves pròpies decisions.

La d’Olot és la segona unitat de convivència que es posa en marxa a Catalunya. Aquesta setmana, 17 usuaris de l’actual residència Sant Jaume s’instal·len a viure a aquesta nova planta que, els residents han decidit que s’anomeni Sant Rafel. A partir d’ara, seran ells mateixos, amb el suport dels professionals del centre, els que aniran prenent la resta de decisions.

La unitat de convivència de l’Hospital Sant Jaume és el resultat d’una primera fase d’obres. A més de la sala d’estar amb accés a la terrassa acabada de condicionar, les noves habitacions i la renovació de la cuina, s’han construït una escala i altres elements de seguretat. Els treballs, amb un cost de 700.000 euros, formen part del projecte de remodelació per posar al dia l’edifici de l’antic hospital i continuar millorant la qualitat de vida dels seus residents.

La remodelació continuarà aquest propers mesos amb noves actuacions, com la que permetrà construir un nou accés a la residència des del pati de l’antic hospital. El projecte també contempla la creació de tres àrees més de convivència per continuar avançant en la implantació del model d’atenció centrat en la persona en un centre, que té 65 usuaris. Amb futures inversions, la residència Sant Jaume podria ampliar la seva capacitat fins a per poder atendre un centenar de persones.