Millores en l’equipament informàtic de les àrees bàsiques de la Vall d’en Bas i St. Joan les Fonts

  • Aquests canvis han permès integrar els centres d’atenció primària de la Fundació i augmentar la velocitat dels seus dispositius

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha millorat l’equipament informàtic dels centres d’atenció primària: Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas-Hostoles.

L’acció que es va iniciar el 2017 i ha finalitzat aquest juliol ha comptat amb diferents actuacions amb l’objectiu d’integrar tots els centres de primària de la Fundació i augmentar la velocitat dels seus dispositius.

Des del Departament de Sistemes d’Informació destaquen el pas de Wi-fi d’alta potència a enllaços per fibra òptica, que garanteix una millora de les comunicacions i més rapidesa en el trànsit d’informació; també valoren positivament la creació d’una centraleta comuna al núvol que permet la integració entre tots els consultoris i que ha substituït les antigues centraletes analògiques que no es comunicaven entre sí.

La seguretat és un dels altres aspectes que ha tingut en compte el servei, àmbit important que gestiona la informació dels pacients i els documents que generen. Per protegir-los, s’ha actualitzat la manera de treballar i s’ha instal·lat un sistema de còpies automàtiques que permet recuperar la informació en cas de pèrdua.

Arrel del trasllat del nou hospital el 2014, que va suposar un increment de superfície i per tant de sistemes informàtics; els dispositius i programes de les àrees bàsiques havien anat quedant obsolets. Durant els darrers anys l’aposta informàtica per aquests centres va ser clara: potenciar la velocitat dels dispositius i integrar tots els consultoris locals i CAPs que depenen de la Fundació, un total de vuit.

L’atenció primària de la Fundació

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa gestiona actualment dues Àrees Bàsiques de Salut: la Vall d’en Bas-Hostoles i Sant Joan les Fonts. L’ABS de la Vall d’en Bas compta amb el CAP de Sant Esteve i els consultoris locals de Les Planes d’Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, Sant Privat d’en Bas i Riudaura. L’ABS de St. Joan les Fonts compta amb els consultoris de Castellfollit de la Roca i la Vall de Bianya, i el CAP de Sant Joan. Tots ells també han canviat la majoria d’aparells informàtics, com els ordinadors, les impressores o la telefonia.