Nou servei de l’AECC-Catalunya contra el Càncer a l’Hospital d’Olot

Una de les primeres accions del voluntariat serà l’entrega d’un petit obsequi fet pels voluntaris que es repartirà als pacients oncològics durant la setmana de Sant Jordi.

L’AECC-Catalunya contra el Càncer Girona i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa han signat un acord de col·laboració per a instaurar el programa de voluntariat hospitalari al centre sanitari. Gràcies a aquest projecte, els pacients oncològics ingressats a planta o usuaris de l’hospital de dia i els seus familiars podran disposar d’acompanyament i suport per part dels voluntaris i voluntàries de l’entitat, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida durant el procés de la malaltia.

Els voluntaris i voluntàries són essencials i tenen un paper molt important dins l’entorn hospitalari. Acompanyen i donen suport emocional, ajuden i són el relleu de la persona cuidadora principal, detecten les necessitats del pacient i de la família, desenvolupen activitats d’animació i entreteniment i participen en la dinàmica de la Fundació.

El servei de voluntariat hospitalari a la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa es farà efectiu, en una primera fase, de manera telefònica i online; i quan les restriccions sanitàries ho permetin, es preveu que l’acompanyament també es pugui oferir de manera presencial.

Sant Jordi solidari

Una de les primeres accions del voluntariat a la Fundació, serà l’entrega d’un petit obsequi realitzat pels voluntaris i voluntàries que es repartirà durant la setmana de Sant Jordi entre els pacients oncològics ingressats al centre o els que estiguin rebent tractament.