Nova exposició fotogràfica sobre l’experiència emocional d’una pacient amb un càncer a la sang

L’exposició “Construint… Transformant. Fent amb el que s’esdevé” es va crear el 2020 i és en format d’agenda visual.
La presentació serà el dimecres 14 de juny, a les 18 h, al vestíbul de l’Hospital.

A partir d’aquest dilluns 29 de maig ja es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot l’exposició “Construint… Transformant. Fent amb el que s’esdevé”, de l’artista de l’Anoia Laura Garriga. Es tracta d’un projecte d’art terapèutic centrat en l’experiència emocional de l’autora, que va ser diagnosticada d’un càncer a la sang l’any 2006, un fet que li va capgirar la vida.

El projecte artístic va néixer l’any 2020 quan, després d’anys de tractaments diferents, Garriga va començar un nou assaig clínic. En plena pandèmia de la Covid-19, Garriga es trobava enmig del tractament de quimioteràpia i ingressos hospitalaris, i amb un punt de solitud, i es va proposar un joc: trobar la foto del dia construint amb materials que formaven part del seu entorn i del seu dia a dia. Així va néixer l’exposició que compta amb una trentena de creacions que expliquen l’experiència emocional mitjançant les imatges i les creacions pròpies.

Laura Garriga va néixer a Igualada el 1975. L’artista ha convertit l’exposició en itinerant i ha passat per Hospitals com el Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) o el d’Igualada, així com la Universitat de Manresa o la de Granada.

L’exposició es podrà veure a l’Hospital d’Olot fins al 30 de juny, i la presentació es farà el dimecres 14 de juny, a les 18 h al vestíbul de l’Hospital