Participació a la Jornada de Serveis de COT dels Hospitals Comarcals de Catalunya

El passat divendres 7 d’abril va tenir lloc a la població de Campins (Barcelona) la LII Jornada de Serveis de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia dels Hospitals Comarcals de Catalunya, que se celebra cada any de forma itinerant pels hospitals de Catalunya, i que aquest 2017 va anar a càrrec dels Hospitals de Granollers i Sant Celoni.

El Servei de COT de la FHOCG va presentar el cas ‘Pròtesi tumoral de genoll, solució a una fractura periprotèsica?’, que tracta d’un pacient de 86 anys que se li efectua una pròtesi total de genoll dret l’any 2009 i una pròtesi total de genoll tipus Apex el 2016. El pacient pateix una caiguda a domicili i tres dies més tard se li fa la revisió mitjançant una pròtesi tumoral. Actualment, el pacient té bona mobilitat i sense dolor.

A més d’aquest cas es van presentar una quinzena de situacions més dels hospitals comarcals d’arreu de Catalunya. Un cop finalitzada la jornada els assistents van poder gaudir d’un dinar i posteriorment els caps de servei de Catalunya van participar en una reunió per parlar de les problemàtiques que ocupen els centres comarcals d’aquesta especialitat.

La propera jornada, la primavera del 2018, l’organitzarà el Servei de COT d’Olot/Campdevànol.