Participació a l’entrega dels XI Premis Jordi Pujiula
del PEHOC 

En l’àmbit de Ciències de la Salut el treball de recerca de Batxillerat “Baixes Pulsacions, Bones Condicions” de Gemma Caula i el de cicles formatius ‘Laboratori de biòpsia líquida per al càncer de mama: BeRCA (prou) mortes! Us volem vives’ de El Kaissa Ould, Ep Zenia, Joaquim Delgà i Maria Alejandra es van endur els premis

El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca va presentar aquest dissabte a la Sala el Torín una nova edició dels Premis Jordi Pujiula dels quals la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa n’és patrocinador. En aquesta XI edició s’han presentat 41 projectes entre treballs de recerca de Batxillerat (31) i de final de cicles (10), una xifra molt similar a l’any passat. 

La majoria eren projectes d’instituts de la comarca, tot i que també es van rebre projectes del Pla de l’Estany, el Gironès, l’Empordà o Osona. El jurat va destacar l’alta qualitat de tots els treballs presentats.

Els premiats

En la categoria de treballs de recerca de Batxillerat, aquests van ser els guardonats:

  • Ciències de la Salut. ‘Baixes Pulsacions, Bones Condicions’ de Gemma Caula.
  • Ciències Naturals. ‘A les enfosques. Estudi comparatiu de la biodiversitat faunística de les dues cavitats subterrànies’ de Mar Artola.
  • Tecnologia. ‘Cada gota compta. Estudi de l’eficiència del reg a la Cerdanya’ d’Anna Esteve.

Per altra banda, els projectes finals de cicles guardonats van ser els següents:

  • Ciències de la Salut i dels Aliments. ‘Laboratori de biòpsia líquida per al càncer de mama: BeRCA (prou) mortes! Us volem vives’ de El Kaissa Ould, Ep Zenia, Joaquim Delgà i Maria Alejandra.
  • Ciències aplicades i tecnologia. ‘Campionats nacionals de trial’ de Pol Padilla.
  • Disseny tècnic i edificació. ‘Radi 4’, de David Vossen.

En l’àmbit comarcal, el treball premiat va ser per ‘A les enfosques. Estudi comparatiu de la biodiversitat faunística de dues cavitats
subterrànies’.