Pere Ribes, el primer protagonista de “Els nostres grans petits mestres”

El sentit que he desenvolupat més ha estat el sentit de l’humor”, aquest va ser un dels moments clau de la conversa que encetava el cicle ‘Els nostres grans petits mestres’ a l’Hospital d’Olot. Pere Ribes, cec de naixement, va demostrar la seva facilitat per comunicar-se i va explicar, entre moltes altres coses, com es va iniciar en el món del futbol i la ràdio i com ho fa per explicar un partit de futbol a través d’aquest mitjà.

En Pere va estar acompanyat per la seva mare, l’Antònia Grabuleda, i l’oftalmòleg Joaquim Tarrús. La mare va puntualitzar que amb pocs dies de vida d’en Pere ja va notar que “alguna cosa no anava bé” i que un cop passat el moment del dol es va dir a sí mateixa “el tinc, i tinc l’oportunitat de viure una cosa i una experiència que ningú pot viure”. A partir d’aquí, va confessar: “el meu fill em sorprèn cada dia”.

L’oftalmòleg Joaquim Tarrús també va explicar que la malaltia d’en Pere està qualificada com a “rara” i que hi ha poquíssims casos a les comarques de Girona com aquest; és més, la retinosi pigmentària és un cas molt més habitual amb adults.

Unes 150 persones van omplir la sala d’actes per escoltar un exemple de vida i valentia. La pròxima petita conversa serà aquest divendres amb en Guerau Pallàs, els seus pares i la cardiòloga pediàtrica de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona Mariàngels Puigdevall.

Podreu seguir les següents xerrades amb el hashtag #PetitsMestres o al Twitter de @hospiolot.

Pere Ribes Petits Mestres