Premi a la integració dels serveis socials i sanitaris de la Garrotxa, el PIAISS

Aquest dimecres el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, l’atenció primària de l’ICS de la Garrotxa, l’Institut d’Assistència Sanitària i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa van recollir el premi Aliança Hospitals Els Quatre Gats de la Fundació Avedis Donabedian pel treball d’integració social i sanitària a la Garrotxa, el PIAISS. El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga, va recollir el premi al Palau de la Música Catalana.

El PIAISS, Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària, és un model d’atenció domiciliària que integra els diferents agents de salut i socials que treballen per atendre les persones al seu domicili de manera coordinada. L’objectiu és que la persona sigui el centre de l’assistència social i sanitària, tenint en compte les seves preferències, necessitats i percepcions.

La Fundació Avedis Donabedian, amb un alt reconeixement estatal i mundial i organitzadora d’aquests guardons que premien diferents entitats per la qualitat dels seus serveis, va valorar la capacitat d’integració i coordinació de les diferents àrees socials i sanitàries en l’atenció domiciliària i les necessitats de les persones. El projecte, impulsat per les Conselleries de Salut i Treball, Afers Socials i Família, es va iniciar a la Garrotxa ara fa tres anys i es preveu anar-lo treballant per implantar-lo a tot el territori.