“Embarassos, maternatges i masculinitat”, la nova exposició al vestíbul de l’Hospital d’Olot

La presentació de l’exposició es farà el divendres 21 d’abril, a les 18h, a la sala d’actes de l’Hospital.
La proposta vol repensar l’imaginari tradicional de la maternitat i fer visibles altres realitats existents.

El divendres 21 d’abril, a les 18 h, es presentarà, a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot, l’exposició “Embarassos, maternatges i masculinitat”. Una proposta que aborda la maternitat i la criança des d’expressions de gènere, que trenquen amb l’imaginari de la feminitat.

L’exposició busca repensar l’imaginari tradicional de la maternitat, quines corporalitats i estètiques les sustenten i com podem qüestionar els mandats socials imperants reconeixent que hi ha moltes maneres de viure l’embaràs, els acompanyaments al part i els processos de criança. Una mostra en la qual s’evidencia i es fan visibles les realitats que sovint queden ignorades, invisibilitzades o passen desapercebudes.

Durant la presentació ens acompanyaran la Gràcia C. Miró i la Marieta Rojo, dues activistes implicades en el procés de creació expositiu; la llevadora Eva Vela, referent del projecte Camins Queer (Espai d’acollida i acompanyament a l’embaràs i criança de persones amb famílies, orientacions i identitats no normatives) i Sílvia Díaz-Maroto, llevadora de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.

L’exposició i la presentació és una acció conjunta del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, i s’emmarca dins la campanya de prevenció de les violències “Retalla les violències, enganxa les cures”.