Presentació del llibre “La Passadora” de Laia Perearnau

L’acte és organitzat conjuntament per l’Associació Alba Dones de la Garrotxa i l’Observatori d’Humanitats de la Fundació.
Serà el dijous 6 de juny a les 19 h a la sala d’actes de DinàmiG. 

Torna Laia Perearnau a Olot, autora de Francesca de Barcelona, amb una novel·la històrica: La Passadora. La història d’una dona que arriscava la vida per ajudar a travessar la frontera per les muntanyes. La presentació és una acte organitzat conjuntament entre l’Associació Dones Alba de la Garrotxa i l’Observatori d’Humanitats de la Fundació. 

Acabada la Guerra Civil, a Bescaran, un poblet de l’Alt Urgell, els del bàndol guanyador dominen el poble i la família de la Sol les està passant magres perquè el seu pare ha hagut de fugir i refugiar-se a França. Un dia, en un camí d’alta muntanya, topa amb un perillós contrabandista i és testimoni de com viola i assassina una jueva que fugia de la guerra d’Europa. Després d’això, és ella qui ha de fugir i amagar-se entre un grup de contrabandistes a Andorra. Allà coneixerà el món dels passadors i, mentre el Tercer Reich avança fins a la frontera i escampa el terror al seu pas, anirà descobrint que entre els contrabandistes hi ha gent disposada a arriscar la vida per salvar persones que fugen dels nazis. 

La presentació serà el dijous 6 de juny a les 19 h a la sala d’actes de DinàmiG