Presentació

L’origen de la institució es remunta a la dècada del 1310 quan apareixen les primeres referències de l’Hospital Sant Jaume, dedicat a aquest sant com molts altres hospitals peregrins de l’època medieval. S’ubicava al barri vell, a l’actual biblioteca Marià Vayreda. Gràcies a les donacions i llegats dels ciutadans, a més de les rendes pròpies, aquest va substituir al llarg dels segles fins a canviar d’emplaçament traslladant-se al flamant edifici renaixentista del carrer de Sant Rafel al segle XVI. A mitjans del segle XIX l’Ajuntament d’Olot es fa càrrec de la gestió de l’Hospital i és el 1980 quan la Generalitat aprofita la Xarxa d’Hospitals locals, com el Sant Jaume, per estructurar el sistema sanitari català.

Finalment, el 2014 l’Hospital Sant Jaume es converteix en l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, en una nova situació i en un modern edifici. Disposa d’una superfície de més de 27.000 m2, tres vegades més gran que l’anterior, i amb capacitat per donar servei a 60.000 persones.
El nou Hospital ha obert les portes oferint millores assistencials importants, a més de la comoditat del nou equipament. Podem destacar el servei de TAC d’última generació, l’àrea de reanimació post-quirúrgica i les tres sales de part, on una d’elles compta amb una banyera destinada als parts naturals.

Els Nostres Centres

· Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa

· CAP Sant Joan les Fonts

· CL Castellfollit de la Roca

· CL – La Canya – Vall de Bianya

· CAP Sant Esteve d’en Bas

· CL Sant Privat d’en Bas

· CL Sant Feliu de Pallerols

· CL Les Planes d’Hostoles

· CL Riudaura