Primera sessió de l’Observatori: “La mirada de gènere i els sistemes de salut” amb Marina Geli

Aquesta és la primera sessió de les cinc previstes aquest 2019, totes a l’Hospital d’Olot

“La mirada de gènere i els sistemes de salut”, la primera de cinc conferències programades per aquest 2019 sota el títol Límits i coneixement: ciència i humanitats a la sanitat del segle XXI, va tenir lloc el passat dijous 17 de gener a la sala d’actes de l’Hospital a càrrec de Marina Geli, coordinadora del Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) de la UVic-UCC i exconsellera de Salut.

Al llarg de la conferència, Geli va reflexionar sobre la feminització del sistema sanitari: des de la històrica de la professió infermera i de tècnic auxiliar d’infermeria a l’increment del nombre de metgesses. Així, va destacar qüestions com què aporta la mirada femenina al sistema de salut o quins canvis organitzatius genera la feminització.

Aquestes sessions, organitzades per l’Observatori d’Humanitats de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot i la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, pretenen convidar a l’anàlisi i la reflexió sobre la diversitat, el gènere i la salut.

Activitats 2019 Observatori d’Humanitats