Publicació a la Revista Española de Drogodependencias

Es tracta d’una publicació de l’Observatori d’Humanitats, de la mà de Joel Piqué, conjuntament amb la investigadora Irene Cambra
de la Universitat de Vic. 

La Revista Española de Drogodependencias va publicar fa uns dies l’article La narrativa sobre les responsabilitats de la crisi dels opioides a la sèrie Dopesick. L’article fa un retrat de la crisi dels opioides -un medicament analgèsic- als Estats Units i valora el marc legal d’aquell país respecte Espanya. L’anàlisi dels vuit capítols de Dopesick demostra que la sèrie se centra en el binomi farmacèutica-societat, però en cap cas profunditza en la responsabilitat de l’administració pública o del sistema de salut durant aquesta crisi. A la vegada, no dona visibilitat al marc legal vigent sobre el control d’aquestes substàncies. La conclusió de l’estudi constata que les complexes responsabilitats respecte la comercialització dels opioides és la principal diferència respecte d’altres països en l’ús i l’abús d’aquest medicament. 

El treball ha estat conjunt entre Joel Piqué, responsable de l’Observatori d’Humanitats i doctor en història i filosofia de la ciència i de la tecnologia, i Irene Cambra, doctora en psicologia i investigadora i professora de bioètica a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.