Publicació a la Revista Española de Geriatría y Gerontología

Es tracta d’una publicació del Servei de Medicina Interna de la Fundació i investigadors de la Universitat de Vic. 

La Revista Española de Geriatría y Gerontología va publicar fa unes setmanes l’article sobre la capacitat predictiva de mortalitat de l’índex Fràgil-VIG (IF-VIG) en pacients ancians amb fractura de fèmur. Un estudi que va tenir en compte un centenar de pacients i que es va allargar durant 24 mesos. 

La fragilitat i la fractura de fèmur estan relacionades i comporten un major risc de deteriorament funcional i de mortalitat. L’objectiu d’aquest estudi és analitzar si el Fràgil-VIG [IF-VIG] (índex de fragilitat validat en població geriàtrica) manté la seva capacitat predictiva de mortalitat en pacients ancians amb fractura de fèmur. La conclusió de l’estudi és que l’IF-VIG sembla tenir una bona capacitat predictiva de mortalitat en pacients ancians amb fractura de fèmur

El treball ha estat conjunt entre el Servei de Medicina Interna de la Fundació amb els internistes Joan Carles Trullàs i Gemma Badosa així com el Laboratori de Reparació i Regeneració Tissular, el Grup d’Investigació en Cronicitat de la Catalunya Central amb Nadina Latorre i Jordi Amblàs, el Grup de Recerca Data Analysis and Modeling Research amb Joan Carles Martori i Ramon Oller, tots ells de la Universitat de Vic -Central de Catalunya. També ha comptat amb la participació del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives de l‘Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic. L’estudi forma part del projecte de Tesi Doctoral de la metgessa Gemma Badosa.