Publicació a la revista European Geriatric Medicine 

L’estudi destaca la capacitat predictiva d’una eina que valora el grau de fragilitat d’una persona gran i el relaciona amb el pronòstic vital, durant un període de 12 mesos, després d’una fractura de fèmur.
Forma part de la tesi doctoral de Gemma Badosa, cap de servei d’Atenció Intermèdia de la Fundació. 

La fractura de fèmur és una patologia freqüent en persones d’edat avançada i té una mortalitat durant els dotze mesos posteriors, d’entre un 25 i un 30%. L’estudi se centra a comprovar si l’eina pronòstica anomenada índex fràgil-VIG que valora el grau de fragilitat és vàlida per predir la mortalitat en aquest període en els pacients majors de 65 anys que han patit una fractura de fèmur. 

Els resultats demostren que aquesta eina té una bona capacitat predictiva de mortalitat als dotze mesos en aquest tipus de pacients, geriàtrics amb fractura de fèmur. També s’ha demostrat que té bona viabilitat, és a dir, que és fàcil d’utilitzar, i bona fiabilitat, és a dir, que el resultat és fiable malgrat que el calculin persones diferents. 

L’estudi ha estat publicat a la revista European Geriatric Medicine, revista oficial de la Societat Europea de la Medicina Geriàtrica (EuGMS). 

Aquest estiu forma part de la tesi doctoral de la metgessa i cap de Servei d’Atenció Intermèdia, Gemma Badosa, amb la col·laboració de la metgessa internista Eva Ruiz, la infermera Cristina Moreno i sota la direcció del cap de servei de Medicina Interna, Dr. Joan Carles Trullàs i la co-direcció del Dr. Jordi Amblàs, professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i director d’Atenció Integrada del Departament de Salut.