“Quan parles fas màgia”, l’exposició per fomentar l’ús i el coneixement del català al vestíbul de l’Hospital d’Olot

L’exposició vol animar als professionals de la salut a adherir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal.

L’exposició “Quan parles fas màgia” forma part d’una campanya del Voluntariat per la llengua (VxL) que vol animar les persones a afegir-se a aquest programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer des de la seva creació, el 2003, i des d’aquest divendres 10 de maig es pot veure al vestíbul de l’Hospital d’Olot. La metàfora “Quan parles fas màgia” focalitza l’atenció en un aspecte clau del programa: la capacitat per fer créixer el català a través de la conversa i transformar la vida de les persones que hi participen a partir de la llengua.

Els plafons de l’exposició presenten diversos aspectes del programa:

  • La màgia del voluntariat” ens presenta el programa, tant des del punt de vista de la pràctica del català com de la descoberta d’altres persones: un projecte en què tothom guanya.
  • La màgia de la llengua” mostra la capacitat que té per transformar lingüísticament els seus participants i destaca el vessant cohesionador i més social del programa.
  • Parelles encantades” exposa els requisits que calen per formar part d’una parella i en presenta les dues modalitats: la virtual i la presencial.
  • No tot és per art de màgia” mostra les dimensions organitzatives del programa i la xarxa de professionals i recursos que en garanteixen la qualitat.
  • Complicitats màgiques” presenta  el suport al programa mitjançant la col·laboració d’establiments i entitats i l’organització d’activitats socioculturals. 
  • Apunta’t a la fórmula màgica” és una invitació a formar part del programa, a més de presentar-ne les xifres.

L’exposició és una de les iniciatives que ha engegat el centre conjuntament amb el Consorci per la Normalització Lingüística Olot-Garrotxa aquest 2024 per potenciar l’ús i el coneixement del català entre els professionals de la Fundació i es pot veure fins el 24 de maig.