Quines accions tenim al nostre abast per prevenir el càncer de mama?

  • Ser dona, tenir més de 50 anys o tenir antecedents familiars o personals són alguns riscos que no podem canviar
  • Està a les nostres mans realitzar-nos una autoexploració cada mes, assistir a les cites radiològiques, realitzar una bona dieta i fer activitat física constant

La taula rodona d’aquest dimecres 7 de novembre: “Parlem de la prevenció en el càncer de mama” organitzada per la Unitat de Patologia Mamària de l’Hospital d’Olot va servir per explicar les principals accions diàries que podem fer per prevenir aquesta patologia. El centenar de persones que van assistir a la xerrada van adquirir coneixements per, de forma autònoma i a casa seva, poder prevenir aquesta malaltia.

Seguir una bona dieta, realitzar activitat física diària i constant, fer una autoexploració un cop al mes davant el mirall i assistir al radiòleg per fer-nos una mamografia quan el programa de detecció precoç del càncer del mama ens cita, són els quatre factors fonamentals per prevenir aquesta malaltia.

Hi ha alguns riscos, com ser dona, tenir més de 50 anys o tenir antecedents familiars o personals que no podem canviar i que comporten més possibilitats de patir aquest tipus de càncer. Tot i això, hi ha una sèrie d’accions que sí depenen de nosaltres: tant homes com dones. Pels que no vau poder assistir a la taula rodona, us deixem amb les conclusions de cada àmbit a tenir en compte.