Rentem-nos bé les mans!

El passat divendres 5 de maig es va celebrar el Dia Mundial de la Higiene de Mans, una jornada que va servir al nostre centre per reivindicar la importància de fer aquest gest seguidament i de manera correcta.

Entre altres activitats es va passar per totes les unitats a ensenyar com s’havia de fer una higiene de mans correcta, a més de fer-ho amb la làmpada de llum UV que permet veure si s’ha fet adequadament o no. Els usuaris d’Hospital de Dia Rehabilitador també van elaborar uns punts de llibres en forma de gotes que es repartien als professionals després d’haver dut a terme una correcta higiene de mans.

També s’està elaborant un vídeo amb professionals del centre per explicar bé els 5 moments en què el personal assistencial ha de rentar-se les mans: abans de tocar el pacient, abans de realitzar una tasca neta o asèptica, després del risc d’exposició a líquids corporals, després de tocar el pacient i després del contacte amb l’entorn d’aquest pacient. Ben aviat en podrem veure els resultats.

Tot plegat, acompanyat de la reproducció del vídeo ‘Higiene de les mans’ del CatSalut a totes les pantalles del gestor de cues que hi ha al centre: rehabilitació, consultes externes i diagnòstic per la imatge.

El Dia Mundial de la Higiene de Mans és el 5 de maig, però cal recordar cada dia la importància d’aquest gest que pot evitar infeccions i disminuir la disseminació d’organismes multiresistents als antibiòtics.