S’administra la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 als usuaris de les residències de Sant Joan les Fonts, la Vall d’en Bas i Sant Feliu de Pallerols

Entre dilluns i dimecres s’han administrat un total de 72 vacunes

El dilluns a la residència de Sant Joan les Fonts i aquest matí a les de Sant Feliu de Pallerols i Sant Esteve d’en Bas s’ha administrat la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 als seus residents. En total, 72 vacunes. Els tres centres estan dins la zona d’influència de les ABS de la Fundació: Sant Joan les Fonts i la Vall d’en Bas-Hostoles. El procés de vacunació ha anat a càrrec de l’equip d’infermeres d’aquests centres d’atenció primària. 

La dosi addicional de la vacuna contra la Covid-19 s’administra a les persones que necessiten un reforç per aconseguir una millor resposta immunitària per fer front a la Covid-19. 

La cobertura vacunal a les ABS de la Fundació, per sobre la mitjana catalana

A la Garrotxa, a hores d’ara hi ha un 76,85% de la població vacunada amb pauta complerta, mentre que el global de Catalunya és lleugerament superior, amb un 76,99%. Pel que fa a les ABS de la Fundació, les xifres són encara millors. A la Vall d’en Bas-Hostoles un 84,16% de la població ja porta la primera dosi i un 82,72% la pauta completa. Pel que fa a Sant Joan les Fonts: 84,34% amb primera dosi i 82,19% amb pauta completa de vacunació. 

El fet de ser àrees bàsiques de salut relativament petites i la tasca de conscienciació dels professionals que formen els equips d’atencó primària són alguns dels factors que poden haver influït. 

Les dades són d’aquest dimarts 28 de setembre de 2021 i tenen en compte totes les persones vacunables, és a dir, majors de 12 anys i susceptibles de rebre la vacuna contra la Covid-19.