Sessió divulgativa: la gestió dels boscos madurs i el seu potencial terapèutic

Jornada dirigida principalment a persones vinculades al sector forestal i a públic interessat en la gestió dels boscos davant els possibles beneficis en la salut humana.

Una gran part dels boscos madurs del país es troben a l’interior d’espais naturals protegits alguns dels quals ja disposen o estan gestionant els boscos amb l’objectiu de crear itineraris forestals terapèutics.

El dèficit de contacte amb la natura té repercussions en la salut humana. S’ha demostrat que els infants tenen més risc de desenvolupar deficiència de vitamina D a causa de la manca d’exposició a la llum solar, així com, d’incrementar el desenvolupament de malalties cardiovasculars, miopia, estrès, ansietat o altres.

Els boscos i escoles del bosc poden contribuir especialment en les primeres etapes de la vida. Els hàbits adquirits des de la infància i la joventut pel què fa a la interrelació amb la natura són bàsics per dur a terme una vida saludable

La sessió divulgativa està oberta a tothom. És el dimarts 4 de juliol de 18h a 21h a la sala d’actes de l’Hospital d’Olot. És necessària inscripció prèvia: ruralcat.gencat.cat

Organitza el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa amb la col·laboració de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGX) i la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.